MJ

Säga vad man vill om Michael Jackson, men hans musik var grym och enastående. rip

hår

GUESS WHAT?!

i'm a brunettieeee. eller nja, snarare svart.

växjöbagarn

Idag har jag varit i stan, jobbat och varit på studiebesök hos peppe på växjö bagarn. Var rätt kul faktiskt, och ett stort plus är ju att jag fick med mig massa bullar hem. Så nu blir det bullar, mjölk, film och slapp för imorgon JOBBAR JAG :(

Fyfän. Fast folk har väl förhoppningsvis tillräckligt mycket vett i huvudet för att avstå snabbmat och hålla sig till den hederliga sillen och potatisen.
Sen jävlar ska det festas. FULLT ÖS MEDVETSLÖS!

Jobbar dock på lördag igen så jag får nog sluta i rimlig tid..
Pösspöss

nomnom

Och denna också! jävla hamstrar till att nomma alltså




Min blogg måste vara rätt intressant, huh?
Många läsare - få kommentarer. I don't get it, pussys!

gay

Haha jäkla låt som har snurrat i skallen hela dagen!

 

it's okay to be gay,
let's rejoice with the boys in the gay way
okay to be gay! hooray for the kind of man that you will find in the gay way
naaanaaananana

fän :(

mja

Johanna - Jag funderar på att skaffa en pojkvän nu, the missing piece liksom..

Elinor - MEN JOHANNA???!!! Så kan du ju inte säga?!


Jaamen varför inte? Det är ju så det är..
Fast det är klart, sen är det ju oändligt massa grejer som ska klicka med. Och det är nog där det tar stopp för min del

Say it right, say it good, make it perfect!



komsikomsi vilken gammal bild. från stenåldern, MINST!

Imorgon är det midsommar. Och när hela Växjö vallfärdar till Öland och Köpingsvik så stannar jag här, i Växjö och jobbar. Det låter lagom kul va? Och ännu roligare är att jag jobbar every single day framåt(2 veckor) = jag missar midsommar och alla festivaler. Byebye socialt sommarlov!

Hoppas det regnar på öland i helgen så ni kan sitta där i era håliga tält med en flaska vodka och önska att ni hade en säng att krypa ner i. :)
Skadeglädjen är den bästa glädjen vet ni väl?

Sen är det faktiskt så att öland förra året är såååå jävla svårslaget så hade jag åkt dit i år hade jag bara haft för höga förhoppningar. Ingen midsommar kan jämföras med den förra, sådeså :)

(jag försöker bara övertyga mig själv... men ni har säkert jävligt kul! och jag har säkert också jävligt kul på jobbet. (hmpf)
Men sen kickar vi fest så det står härliga till)

bihåleskit

Den sprängande jävla huvudvärken visade sig vara bihåleinflammation.
Det gör ont som fan vill jag lova men ska snart till apoteket och fixa lite pencillin.

Så det blir inget jobb idag utan ska satsa på att bli frisk istället. Blir nog en runda till skolan med för att skriva ut betyg och fixa det sista. Sen kommer peppe med tåget klockan 3, vilken timing! Då blir det nog en runda på stan för att stilla mitt shoppingbehov en gnutta.

Pöss

csi

Känner hur huvudet dunkar och hur vitaminerna har sipprat iväg..
Fyller på med ett par kiwi(or?) för att återigen berika kroppen med c-vitaminer så jag kanske slipper en äcklig förkylning.

Känner dock redan hur det börjar klia i munnen och hur läpparna sväller, åhåå :( i 2 dagar har jag redan gått runt med linda rosing-läppar och det verkar som jag får stå ut med det ett tag till. Ett billigare alternativ gentemot botox annars :)

Suttit och väntat på att mitt älskade csi ska börja i 2 timmar och när klockan väl slår 00.50 dröjer det inte många minuter innan jag inser att jag sett detta avsnittet inte bara en eller två, utan 3 gånger innan. Det är nu jag tackar och bugar för mitt dåliga minne för jag kommer inte ihåg vem mördaren är.

Notis till mig själv:
Läs i förväg vilket avsnitt det är och vad det handlar om till nästa gång.


STUDENT 09 FÖRFAN!





FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FYFAN VAD VI ÄR BRA!


Jag måste skriva det några gånger till för jag kan inte riktigt fatta det
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN
FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN

FYFAAAAN VAD VI ÄR BÄST!!!

googo

Om ni har tråkigt kan ni ju klicka på Play.



Imorgon kommer lite info om helgens bravader.

PS. Idag fick jag åka buss hem från stan helt själv, alltså en buss som inte var i bruk, eller ja, jag förklarar imorn..

fredag

VI VANN SKATTJAKTEN (både för bästa utklädnad och för att vi samlade ihop mest poäng)
OCH NU TAGGAR VI SWEDEN ROCK!!!


stallarna

Nu har jag och mina girlies varit och röjt på stallarna här på campus.
Det var faktiskt rätt mycket folk men vi drack inte så vi drog nu vid kvart över ungefär. Kul att träffa lite grannar och så i alla fall :)

SKATTJAKT IMORN FÖRFÄÄÄN!

5!!!

Nu är det verkligen nära alltså. Idag rensas datorerna för att lämnas in till skolan och alla våra kära mediaprogram (så som indesign, illustrator, photoshop osv.) försvinner.

Alla arbeten, bilder, filmer och musik sparas nu istället på en hårddisk och jag blir utan dator till mitten av nästa vecka. Cry

Något jag irriterar mig på är betygssamtalet med mattias, vår lärare i religion. Jag har fått mvg på alla mina arbeten och redovisningar men får i slutbetyg bara G??? HUR FAN GÅR DET TILL?
Joo, jag har analyserat för lite. Men förfaaan, nämn det i uppgiften då och sätt inte mvg på arbetena så man får dem förhoppningarna. Skuggade igenom vad resten av klassen fick för betyg och dem flesta låg ju på ig, g eller streck.
Det sägs att han är hård i sina bedömningar...

Nåja, imorgon är det skattjakten. Fyfan vad kul! Vi ska vara hippies och vi ska vinna, det trofan!


Just nu håller vi på att måla på ett lakan vi ska hänga upp på vårt studentflak, vilken konst det blir alltså.

5 DAGAR KVAR! Sedan är det slut för alltid. Inte pluggandet kanske, men jag slipper i alla fall John Bauer :)



Nu är det bråttom, puss


Så hä fina ska vi va imorn :D


Bara den hederliga volkswagen som saknas ;)

photobooth

MAC <3

Jaaamen vad gör man inte för att roa sig i skolan?



Och en bild från balen :)
massa krusiduller ivägen dock

say it right, say it good

Anledningen till att jag skaffade denna blogg var ju faktiskt för att skriva argumenterande "krönikor" om diverse grejer.
Så här mina vänner bjuder jag på en, gällande kristen etik och moral, homosexualitet samt samhällets normer.
Jag förstår om ni inte orkar läsa, för det hade inte jag heller gjort.


Den kristna moralen och etiken i samhället har enligt min mening tunnats ut rejält och märks inte av lika väl som den antagligen gjorde förr, (kanske före industrialiseringen?).
Tankar och genomföranden som förr varit så gott som förbjudna, medvetet eller omedvetet, är numera ganska ”normalt” och samhällets normer har ändrats en hel del.
Om man skulle jämföra samhällets tankar om homosexualitet från bara ett par årtionden tillbaka och nu så ser man det på ett helt annat sätt. Kristdemokraterna är dem som är för homosexuella giftermål och samhällets normer har på så sätt gjort att det blivit mer acceptabelt att gå ut och tillkännage sin sexualitet för övriga samhället.

Man kan på ett sätt också koppla det till psykologin och Maslows behovstrappa där det högsta steget är självförverkligande. Något man inte kan uppnå förrän man uppnått de andra behoven i form av gemenskap, uppskattning osv. Samhället blir mer och mer målinriktad och i farten försvinner etiken och moralen. Alla strävar mot ett bra liv och bryr sig inte om dem trampar någon på fötterna när siktet och blicken är inställt mot stjärnorna. Att gå på söndagens gudstjänst var något som var mer än självklart för det flesta familjerna förr i tiden men tillhör nu en försvunnen tid.

Folk börjar testa gränserna och även samhällets normer i former som att klä sig annorlunda, bete sig udda och göra saker som förr inte hade varit accepterat.
Etiken och moralen tinar bort när människor numera gör det mesta för att utmärka sig och få en chans att synas.
Det är onekligen så att den kristna läran inte längre utstrålar någon särskild etik eller moral gentemot andra religioner.


För att återgå till homosexualitet så ser jag den som allra värst hos länder som kombinerar exkommunism med ortodox religion, så som Ryssland och Serbien.
De är länder som släpar fötterna efter sig när det gäller att avskaffa otidsenliga lagar.

Frågan kvarstår dock fortfarande om det någon gång nämns någonting i bibeln om att det är kvinna och man som utgör det som kallas normalt.
Vad jag läst och hört förekommer det i GT en beskrivning innehålland kärleken mellan blivande kung David och hans vän Jonathan. David ska ha beskrivit denna kärlek som mer värd än den han kunnat få av en kvinna. I det gamla Grekland ansågs kärlek mellan män som hedervärt och idealiserat medan den kristna etiken istället lyfte fram andra ideal som trohet, avhållsamhet och ömsesidighet.

Andra åsikter gällande kristen etik och moral tycks vara avhållsamheten från abort och såvida det är rätt eller fel. Självklart finns det inga kontroversiella frågor där alla kristna är överrens gällande varken flyktingpolitik eller aborter och finns det verkligen någonting som kan definieras som rätt eller fel?
Och är bibeln verkligen skriven för att översättas till en uppsättning regler om ska efterträdas för att följas vid olika situationer i livet?
Som tidigare nämnts så är kristendomen inte på tok lika strikt gällande etik och moral som andra kulturer och religioner utan utstrålar att varje människa ska sträva efter det som är bra för varje enskild person och samhället.

FINITO!

STUDENT 09

Ingen är sig lik, vi har släppt våra hämningar
Festen är igång, vi dansar med främlingar
Dunkande musik från vårt studentflak
Vi sjunger vår sång - Härligt Dyngrak!


Igår var det bal, otroligt jävla kul! I slutet i alla fall. Nu är det fanimej inte långt kvar :):)

RSS 2.0